Perjantaina lähdettiin Salmen kanssa Turkuun tervehtimään Esko vaaria. Käytiin ensin Kotikunnaassa syömässä vanhusten ruokaa, oikein terveellistä ja maittavaa kotiruokaa,kalkkunastroganoffia ja luumukiisseliä. Sitten oli vuorossa kulttuuripläjäys.Ensin Turun taidemuseoon Carl Larsson näyttelyyn.

Sopivan kokoinen näyttely eläkeläisille. Larsson näyttelyn lisäksi tutustuttiin Turun Taidemuseon kotimaisen taiteen aarteisiin, siellähän on Suomen toiseksi paras kokoelma kotimaista vanhaa taidetta, mm.kokonaiset huoneet Akseli Gallen-Kallelaa ja Helene Scherjbeckiä. Hyvin Eskokin jaksoi mukana, vaikka tosiaan askel alkaa jo painamaan.

Sitten käytiin vielä katsomassa kotimainen elokuva Missä kuljimme kerran. Siitäkin kaikki pitivät. Odotan kuitenkin innolla televisiosarjaa, joka on laajennettu elokuvasta, varmaan kirjan tapahtumat siinä selvenevät, nyt jäi jotain ikäänkuin ilmaan. Harmi kun elokuvan Kivinokka oli lavastettu, voisihan se siitä huolimatta istua Kivinokka filmatisointien sarjaan.

 

 

Lauantaiaamuna kävelyllä Mellunmäessä. Mikähän mielenosoitus on käynnissä Länsimäentien jatkeella kun on Lontoon malliin pystytetty telttaleiri.

Sitten saunalle.

 

Joko tässä ensi kesänä on uusi Herttuan krouvi.

Tuorilat ihmettelevät hiekkakenttää, jossa on jo uusien mökkien tontinpaikat.

Saunan jälkeen oli Kyllin uudella siirtolapuutarhamökillä saunajatkot. Kun pimeys laskeutui jo viideltä, jäi tontin ja mökin ulkoasu tarkastamatta. Sisällä oli kyllä lämmintä ja viihtyisää.

 

 

Ja melkein kaikilla oli niin mukavaa.

Salme ihmetteli onko Lontoon päiväkirja haihtunut bittiavaruuteen. Näin on tosiaan päässyt käymään. Kuvat ovat tietenkin tallessa, kuolemattomat ajatukseni harhailevat nyt vaan siellä bittiavaruudessa. Teen kuitenkin lähiaikoina minimatkapäiväkirjan, kun vielä jotenkin Lontoon matka on muistissa. Hyvää Guy Fawkes-päivää, här firar vi Svenska Dagen.