Viime keskiviikkonahan käytiin Nordlandialla Tallinnassa ja käytettiin viimeisiä Eckerön vapaalippuja.Katseltiin vanhan kaupungin joulutoria ja tarkoitus oli ostaa virolaisia jouluherkkuja sataman vieressä olevalta tuottajatorilta.Harmi kyllä tuottajatori oli remontissa parhaaseen myyntiaikaan aivan neuvostotyylisesti, joten Neuvostoliittoa muistellen ostettiin vain viinaa. Tänään olisi tarkoitus lähteä Tukholmaan Viking linjan risteilylle, liputkin on jo varattu. Nyt kuitenkin eilen äidin etuhammas katkesi lopullisesti, on implantin paikka,suussa ammottaa etuhampaan kokoinen aukko. Onneksi sai kuitenkin tänään 10.30 hammaslääkäriajan, toivottavasti korjaa edes sen verran, että kehtaa lähteä Tukholmaan.Yksin olisi vähän tylsää mennä, eikä näin lyhyellä varoitusajalla viitsi ketään pyytää seurakseenkaan.

Sisustaminenkin etenee, nyt viimeksi kokosin Lundian vitriinikaapin, sopimattomia sisustuselementtejä on siirretty sinun huoneeseen ja kierrätyskeskukseen. Ei sinun urkuja tarvitse opetella soittamaan, viedään ne kierrätyskeskukseen kun muutat kotiin. Minä voin soittoharrastuksissani tyytyä huuliharppuun, sen saa taskuun piiloon.

Tulostinkin meni nyt lopullisesti rikki, onneksi uuden saa värikasetin hinnalla ja on saatavilla langattomia malleja, diaskannerin hankinta jää varmaan ensi vuoden puolelle, kun sen pitää olla sitten kunnollinen.

Joulun jälkeen mennään Ronin kanssa Kansallisteatteriin katsomaan Saiturin Joulu. Hyvä kun pääset Lontoossa teatteriin, ihan kateeksi käy, olivatko Bathin joulumarkkinat hauskat, mikseivät olisi. Itäkeskuksessakin on joulukojuja ja Senaatintorilla  Tuomaan tori. Ei viikonloppuna vaan viitsitty missään käydä, kun vettä tuli taivaan täydeltä, viimeisetkin lumet ovat täältä hävinneet.

Vanhan kaupungin joulumarkkinat virolaisine villieläimineen.

Vapaampi alkoholitarjoilu aiheuttanee ongelmia vain Suomessa. Joululahjatoivomuksena uusi pipo, kaikki vanhat ovat hävinneet sisustuksen myrskyissä, vain tämä ruma on jäänyt.

 

Uusi vitriini

Angry Christmas!