Viimeinkin ollaan saatu tänne talvi. Eilen oli lumipyry ja tänä aamuna 11 astetta pakkasta. Onneksi päästiin siitä pimeydestä. Ronikin muutti jo kotiansa ja maanantaina alkaa koulu. Me mennään huomenna Kaupungonteatteriin katsomaan Hotakaisen Ihmisen osa. Tiistaina lähden Turkuun kun Eskollakin on syntymäpäivä. Olen tilannut Tukholman risteilynkin, jos vaan jaksaa otan Eskon mukaan.

Eilen oli Vermossa hienot ravit, jos olisit ollut Suomessa, oltaisiin varmaan menty. Tosin oltaisiin varmaan hävitty rahaa, oli sen verran yllätykselliset ravit. Hyvin on finntotolla alkanut uusi vuosi V-pelejä ei enää ole, pelit ovat nimeltään keskiviikkona toto 65 ja lauantaina toto 75, keskiviikko vaihto oli ennallaan ja eilinen 75 vaihto jopa huippukorkea kun pelattiin Ruotsin kanssa samaan pooliin, Ruotsin ainoat ravit olivat eilen Vermossa! Kaikki huippuhevoset ja ohjastajat olivat paikalla. Ainoa mistä motkotan on nettipelaaminen, Mistään ei löydy lähtölistoja joissa olisi vain 65 ja 75 lähdöt, hesarikaan ei julkaise kunnon vihjelistoja, pitääkö taas alkaa tilata Hevosurheilu. Ravilähetykset ovat kylläkin pidentyneet mutta ikävä kyllä eivät parantuneet. Kyllä tulee ikävä Suomen raviurheilun Ohukaista ja Paksukaista eli Rättyätä ja Haanniemeä, viime vuoden viimeisessä ravilähetyksessä kaksikko oikein irroitteli, en jaksa ymmärtää miksi tästä sympaattisesta kaksikosta piti päästä eroon, Tilalle keskiviikkoon tuli joku kalsea nuori nainen ja lauantaita vetää joku blondi ja julkuilla yritetään saada katsojien mielenkiintoa.

Mitäs muuta. Äidin hieno läppäri meni rikki ja on nyt huollossa, kaikki kuvat hävisivät, mutta onneksi lähes kaikki on kopioitu ulkoiselle kovalevylle, suosittelen. Onneksi minun vanha XP:ni vielä runksuttelee. Autonkin jarruissa on jotain vikaa vai onko se keli. Vien sen kuitenkin korjaamolle saavat katsoa ja ainakin korjata jarruvalon kun se kerran hermostuttaa. Turkuun lähden tällä kertaa junalla, tulee yksin halvemmaksikin kun saa eläkeläisalennukset.

8.1. päiväkävelyllä

 Lohdutonta korpea, vain kivenheitto kotipihalta.

 

Vihdoin sivistyksen piirissä?