Meillä kulunut vuosi 2015 ei ollut läheskään yhtä dramaattinen kuin maailmalla. Lähinnä eläkeläisten hiljaiseloa. Ei ollut häitä eikä hautajaisiakaan ja sairastelukin oli lähinnä iästä johtuvaa kuluneisuutta.

Patriarkat täyttivät vuosia

 

Esko Pesonen täytti 90 vuotta 11.tammikuuta. Eskolle järjestettiin pienet syntymäpäiväjuhlat vanhainkoti Kerttulissa.

Kuvassa nuorin lastenlastenlapsi Roope Viskari onnittelemassa.

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

picture542.jpgEsko ja Roope.jpeg

Veli Matti ja entiset työtoverit onnittelivat Keski-Suomen kotiseutulaululla: Männikkömetsät ja rantojen raidat...

 

Eskon vaivana on Alzheimerintauti joka on nyttemmin jo aika pitkällä. Onneksi Esko vielä tuntee lähisukulaisensa , mutta kaipailee yli 50 vuotta sitten kuolleita isäänsä ja äitiään. " Olen ajatellut lähteä tänään ajelemaan Keski-Suomeen" saattaa hän yllättäen tuumata. Onneksi ovet ovat lukossa ja onhan se liikkuminenkin rollaattorin kanssa aika hankalaa. Sydänparkakin alkaa jo olla väsynyt. Tänä vuona asennettiin tahdistin antamaan vähän potkua.

Marja siskon kanssa käydään vähintään pari kertaa kuussa  Eskoa Helsingistä katsomassa. Kiitos Onnibussin matkustuskin sujuu nykyisin mukavasti.

 

 

 

tammikuu 2015 087.JPG

Salmen äiti Elsa Nousiainen täytti tammikuun 24 peräti 95 vuotta. Sydän kuitenkin kiukutteli sen verran, että suuremmat júhlat piti peruuttaa ja juhlittiin vain vaatimattomasti perhepiirissä.

 

Salme ja Elsa.jpgElsa kutoo.jpg

Kuitenkin Elsa vielä kutoi sukkia ja lapasia lapsille, lapsenlapsille  ja lastenlastenlapsille, joita niitäkin on jo 12 .

Elsa selviää vielä kotonaan naapuriavun turvin ja onneksi suuri osa jälkikasvusta asuu  Savon puolessa. Kun sairaalareissut ovat kuitenkin tihentyneet Salmekin on tihentänyt Pielaveden reissuja.

 

 

Roni Lepikon torpalla.jpg

Ronikin on päässyt Pielaveden reissulle tutustumaan Pielaveden tärkeimpiin nähtävyyksiin Lepikon torppaan ja R-kioskiin.

Esko ja Juha 2.jpgEsko löysi seuraa.jpg

Pääsiäisretkellä Turussa tutustuttiin Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan ja Esko löysi heti seuraa.

Ada Trapp (2).jpgMarja, Eako ja JuhaAdan ylioppilasjuhlissa.jpgBrahe Djäknar eauuntyy.jpg

Toukokuussa Turussa olivat Ullan tyttären Adan ylioppilasjuhlat Juhlat olivat hienot, esiintymässä Brahe Djäknar.

Kesän juhlia

 

Juha ja Roope saunan edustalla (2).jpgAstan saunajatkot (2).jpg

Talvisin käytiin kerran kuussa Kivinokan saunassa Roopekin saunoi toistaiseksi vielä naisten puolella. Saunan jälkeen on vielä usein saunajatkot, jotka aikoinaan alkoivat lämpimien voileipien tarjoiluna Rajalahtien mökillä, nyttemmin jatkot ovat jopa riistäytyneet käsistä ja muistuttavat Tukholman laivojen illallispöytiä. Kilpavarustelua herkkupöydillä.

Roope tervehtii vaaria.jpg

Ja välillä taas vaaria katsomassa.

lipunnosto juhannuksena.jpgkokko on syttynyt.jpg

Juhannuksen lipunnosto Herttoniemessä. Ja kokon sytytys Kivinokassa.Kivinokan juhannus.jpgKivinokassa tanssittiin Dallapen tahdissa. Kivinokan juhannusjuhlille osallistui tuhansia ihmisiä. Legendaarinen Dallape yhtye on aikoinaan saanut alkunsa Kivinokassa. Rajakylän pojat riihellä.jpg

Dallapen alkuna oli kisälliryhmä Rajamäen Pojat. Retrokokoonpanona nämä kävivät esiintymässä myös Herttoniemen juhannusjuhlilla.

 

Kylli näyttelynsä avajaisissa.jpg

Kylli Salminen piti taidenäyttelyn kahvilassa kansalaistorin liepeillä. Kyllin ystävät osallistuivat runsaslukuisesti avajaisiin, Tila oli valoisa ja taulut kauniita, Saimme nauttia myös pianonsoitosta.

Kivinokan uimarannalla.JPG

Sateisesta kesästä huolimatta päästiin uimarannallekin.

Ruuben ja valmis rosvopaisti.jpg

Jo perinteelliset Rosvopaistijuhlat Kivinokassa.

Taisto Tuomikoski.jpgTaisto vauhdissa rosvopaistijuhlilla

.ulkoilmaelokuvat rannalla (5).jpg

Elokuinen ulkoilmaelokuva Kivinokan uimarannalla. Nyt nähtiin kotimainen Sing Along kooste Suomi-filmeistä sekä kotimainen uutuusmusikaali Jos rakastat.

Punainen naiskomppania (8).jpg

Helsingin juhlaviikoilla Pekingin ooppera kävi Senaatintorilla esittämässä Peking-oopperan Punainen naiskomppania. Tätä ainutlaatuista esitystä eturiviin katsomaan. Kyllä Helsingissä tarjontaa on,  kun vaan viitsii vaivautua.

Zorro.jpgVenny.jpg

Marikan Zorro koira kuoli vanhuuden raihnaisuuteen loppukesällä, mutta ei hätää muutaman viikon kuluttua ilmestyi pihaan Lemmy koira, Viipurin poikii, mutta Lemmy ei oikein sopeutunut ja sai lähteä, mutta nyt on Marikalla Elmo koira, joka on niin vilkas, ettei sitä hitaampi papparainen saa kuvaankaan. Saisipa rakkaat ihmisetkin yhtä helposti korvattua.

kakkua puhalletaan.jpg

 

 

Heinäkuussa on jo useana vuonna vietetty Ronin synttäreitä. Nyt kun Roope täyttää vuosia syyskuun 1.päivä päätettiin pitää poikien yhteiset synttärit elokuun lopulla.

Anni, Helmi ja Mikko.jpgAnni, Helmi ja Mikko Nurmi

isoisä ja famu.jpgSilvo ja Eivor Viskarisyntt%C3%A4rivieraita%20%283%29.jpg

Pitopöydät katettiin ulos, mutta tulihan se sade. Oli kesä 2015.

Roope ja Marika.jpg.Roni, Roope ja Jani.jpg

Päivänsankari äitinsä sylissä. Sekä veljensä Ronin ja isänsä kanssa.

Salme valmoistelee Roopen synttäreitä.jpgRoni napsii herkkuja.jpg

Salme valmistelee syntymäpäiväherkkuja , mutta kun silmä välttää...Roope%20%287%29.jpg

Mutta paras syntymäpäivälahja oli kun Roope oppi kävelemään.

Pasilan eläkeläiset

Olavinlinna%202.jpg

Pasilan eläkeläisten mukana käytiin 2015 useita kertoja teatterissa, myös Lahdessa katsomassa Myrskyluodon Maijaa musikaaliversiona.

Savonlinnan oopperajuhlilla käytiin katsomassa La Traviata ja syötiin torilla lörtsyjä ja muikkuja. Samalla reissulla tutustuttiin Kerimäen kirkkoon ja Salmelan taidekeskukseen.ooperayleisöä.jpg

Pasilan eläkeläiset Kerimäen kirkolla.jpgPasilan eläkeläisiä Salmelassa.JPG

Muita rientoja

th[3].jpgSodankylän elokuvafestivaaleilla käytiin ystäväni Vesterisen kanssa jo viidettä kertaa. Ruisrokissa perhettä edusti Anne. Porin Jazzissa ei tällä kertaa oltu. Kesäteatterissa tyydyttiin Ylioppilasteatterin versioon seitsemästä veljeksestä. Siitä kyllä tykättiin.

Elvis kasvihuoneilmiössä.jpgTurun matkoilla poikettiin usein Sammatin Kasvihuoneilmiössä, diverssikauppa Antiikkia ja humpuukkia. Aina sieltä jotain tarpeellista tarttuu mukaan. Kadehdin vilpittömästi sitä joka onnistui saamaan Elviksen kotiinsa.

Ulkomaat

Ulkomailla ei juuri käyty, ei edes Ruotsissa. Jonkun kerran Tallinnassa Eckerön vapaalipuilla, Anne nääs oli viime vuoden töissä Eckeröllä. No kävihän Salme sentään Chilessä.

TURKIN MATKA 188.JPGTurkissa sentään käytiin kaksi kertaa, mutta niistä matkoista oma blogikirjoitus jahka ehdin. Anne tytärkin lähtee maailmalle parin viikon kuluttua. Uuteen Seelantiin, ei kuulemma kauemmaksi pääse. Joten jos kiinnostaa vilkaiskaapa silloin tällöin blogiani. Nyt haluamme Roopen kanssa toivottaa kaikille hyvää Uutta vuotta!

iloinen Roope.jpg