Stubbin th%5B2%5D.jpg

Talven kuuluisin kuva. Sipilän jo lähes vuoden verran markkinoima yhteiskuntasopimus on viimein hyväksytty tai näinhän me luulimme. Onnistuneen kaappauksen jälkeen huijariveljekset onnittelevat toisiaan nyrkkitervehdyksellä. Kyllästyttää kun ensin kuuden uutisissa ilmoitetaan yhteiskuntasopimuksesta ja puoli yhdeksltä selviää, ettei kaikki vielä ole selvää ja A -studiossa rätnätään uutisten jälkeen miten näin pääsi käymään ja kuka on syyllinen.Kukaan ei kuitenkaan tiedä mitä  tämä sopimus tarkkaan ottaen sisältää, mitään hyvää ei ole ainakaan pienituloisille ja köyhille eläkeläisille tiedossa. Tänä vuonna on jo ehditty maksaa 50euroa Sipilälle lääkkeistä, mihin vielä ehditään ennenkuin vuosi loppuu. Ja uudet vaalit lähenevät tuskastuttavan hitaasti.

Säätkin ovat täällä surkeita pilvistä vesisateita ja loskaa. Ensi viikoksi on luvattu kaunista, ehkä päästään mökille paistamaan makkaraa.kova%20pakkanen%20Kian%20ohjaamossa%20ta

Aloitetaan Turun matkasta, jolla sinäkin olit mukana, kuvat kuitenkin kait näkemättä.

Talven kylmin päivä ainakin Etelä-Suomessa.

 

Roopea puetaan, ravintola Tori.JPGEsko, Roope ja Marika Kerttulissa.JPG

Ravintola Torgetin  lounas maistui ja Eskokin ilahtui erityisesti Roopen vierailusta.

Sulkukoski (4).JPGAnne ja Elsa kakkukahveilla.JPG

Pangalla Pielaveden mummoakin ehdit onneksi käydä katsomassa. Onneksi sikäli, että pian lähtösi jälkeen Elsa mummo joutui sydämen vajaatoiminnan takia sairaalaan ja omaisetkin hälytettiin paikalla kun mummon kunto oli hälyttävä. Nyttemmin mummo on jo virkistynyt mutta Pangan kotiin hän ei voine enää palata.Salme on käynyt häntä katsomassa ja varmaan  joutuu kevään aikana useamminkin käymään Savossa. Järki ja muisti kuitenkin pelaavat toisin kuin Turun vanhuksella. Emme tästä kukaan enää nuorene, vaivat vaan lisääntyvät. Pysyisi vain itse niin kauan hengissä , että näkisi

Sipilän hallituksen kaatuvan

Aila%20roikkuu.jpg

Tupantuliaiset Koskelantiellä. Astan tiukkaan aikatauluun mahtui sentään tutuille pidetyt tupaantuliaiset. Ailan tervetuliaistemppu. Lisää tytöistä Astan blogeissa.

Asta kukkahatussa.JPG

Itse kukkahattutäti Marikan ostamassa  hatussa.

 

Marja Pesonen Astan tupaantuliasissa.JPGMatti Seppänen.jpg

Asta oli kutsunut esiintyviäkin vieraita, kuvissa HeLystä Maisa Krokfors ja Matti Seppänen.No oli toki ohjelmassa musiikkitietokilpailu, jossa kysyttiin samat kysymykset kuin 20vuotta sitten. Kyllä, laukussa oli piimää ja makkaraa.

 

kuuluisa Some sohva Koakelantiellä.JPG

Kuvassa vielä toinen kutsujen pääasia. Melkoista somekuuluisuutta saanut sohva. Siinä se nyt on.

turkkilaisessa ravintolassa.jpg

Myllypuron Teboiliin on avattu turkkilainen ravintola. Siellä syötiin porukalla  Janin syntymäpäivälounas.

kiinalainen uusi vuosi keskuskadulla.jpgjääveistoksia Keskuskadulla (2).jpg

Vietettiin Helsingissäkin kiinalaista Uuttavuotta.Keskuskadulle  kokoontui tuhansia loskasäähän ihmettelemään värikästä kiinalaista meininkiä.

friteerattu katkarapu (2).JPG

minun osuuteni kiinalaisesta uudesta vuodesta.

Salme Starbucks Cafessa.JPG

 

Keskuskadulle on avattu Starbuck Cafe, sinne.

Salmen korvapuusti.jpgJuha mustikkapiirakka PohjoisEspan Fazeerilla.JPG

PohjoisEspan Fazer oli kuitenkin enemmän Itähelsinkiläisten eläkeläisten mieleen. Kun Sipilän hallitus vie leivänkin suusta syödään sitten leivoksia.

AiWein näyttely tennispalatsissa.jpgkoirataidetta , Tennispalatsi.jpg

Taidenäyttelyissä on ravattu alkuvuodesta, Helsingissä on kuitenkin sellainen mahdollisuus. Tennispalatsissa kiinalaisen Ai Wein näyttely.

Kirppilän kotimuseossa.jpgKirppilän kotimuseossa (6).jpg

Pasilan eläkeläisten kanssa tutustuttiin Töölössä Kirppilän taidekodin yksityiskokoelmiin. Helsingissä on myös tällaisia yksityiskokoelmia kun vaan näkee vaivan lähteä.

neuvostotaidetta Didrichsenillä (6).jpgneuvostotaidetta Didrichsenillä (7).jpg

 

Ja Didirichsen samaa sarjaa, tällä kertaa harvinaisemman neuvostotaiteen näyttely. Samalla lipulla pääsi myös Sinebrykoffin venäläisen taiteen näyttelyyn. Ronikin oli tällä kertaa mukana. Suomi onkin mainio paikka tutustua venäläiseen taiteeseen. Ovathan  Pietarin museot suorastaan kulman takana. EikäTallinnan Kumukaan kaukana ole.

Roni ja jättihampurilainen.JPG

Lisähoukutuksena Ronin taideharrastukselle oli Hietaniemen hallin jättihampurilainen.

Neuvostoteemaan liittyen käytiin vielä viime pyhänä Hakaniemen maalaismarkkinoilla. Valitettavasti emme nähneet maalaismarkkinoiden huomattavimpia nähtävyyksiä Eero Heinäluomaa ja Ben Zyskowitzia..Muuten oli kyllä hauskaa.

rauhanpatsas.JPG

Rauhan puolesta nyrkit pystyssä.

linnunpönttöjä torilla.jpgsuksikauppaa Hakaniemessä.jpg

Kevätalven myyntiartikkeleita Hakaniemessä

Salme ja lettuannos.JPG

Se toinen toriherkku, toinen on tietysti muikut.

Roope Vuosaaren uimahallissa (3).jpg

Lisäksi käymme kerran viikossa vesijumpassa ja kerran Marikan, Ronin ja Roopen kanssa Vuosaaressa uimassa,

Vielä Vuotalon ilmaiselokuvat ja kirjastokäynnit niin johan eläkeläisen päivät alkavat täyttyä.